طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی

منتشرشده توسط elahe در تاریخ

حلیم بادمجان یکی از غذا های سنتی و اصیل ایرانی است. این غذا در شهر‌های مختلف کشورمان با دستور پخت های گوناگونی تهیه می‌شود. حلیم بادمجان همان طور که از نامش پیداست از ترکیب بادمجان با سایر مواد نظیر گوشت, عدس یا لوبیا سفید طبخ می‌گردد. مواد به کار رفته در حلیم بادمجان, ارزش غذایی این غذا را چندین برابر می کند. در ادامه سعی شده است تا شما را با طرز تهیه حلیم بادمجان برای ۴ نفر و نکات تغذیه ای این غذای خوشمزه و لذیذ آشنا کنیم.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • بادمجان قلمی  ۱۰ تا ۱۲ عدد
  • گوشت سردست ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۳ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • برنج ۱۰۰ گرم
  • عدس ۵۰ گرم
  • کشک ۱۰۰ گرم
  • نعنا خشک ۲ قاشق غذا خوری
  • روغن مایع به میزان کافی
  • نمک, فلفل و زرد چوبه به میزان کافی

طرز تهیه حلیم بادمجان

طرز تهیه حلیم بادمجان خوشمزه و مقوی به همراه نکات کلیدی

مرحله اول

ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده, شسته و به صورت نگینی خرد می‌کنیم . سپس درون قابلمه مقداری روغن می‌ریزیم و  پیازها را به آن می‌افزاییم . هنگامی که پیاز ها اندکی نرم شدند و رنگشان به طلایی تغییر پیدا کرد, مقداری زردچوبه به پیازها اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا یکدست شوند.

مرحله دوم

در این مرحله گوشت سردست را شسته و به پیاز داغ و زردچوبه اضافه می‌کنیم. سپس مقداری فلفل سیاه به آن می‌افزاییم و مجددا مواد را با هم تفت داده تا گوشت تغییر رنگ بدهد. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا گوشت به خوبی بپزد. برای تهیه حلیم بادمجان بهتر است از گوشت سردست و لخم استفاده کنید.

مرحله سوم

بعد از آنکه گوشت به خوبی پخته شد, آن را از درون قابلمه بیرون آورده و ریش ریش می‌کنیم . بادمجان ها را پوست کنده, ورقه ورقه کرده و در ماهیتابه دیگری سرخ می کنیم. بعد از آنکه بادمجون ها سرخ شد, گوشت ریش ریش شده را به بادمجان های سرخ شده می افزایم و مقداری از آب گوشت را به آن ها اضافه می کنیم و بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله چهارم

در قابلمه دیگری برنج و عدس را به همراه مقداری آب می پزیم. می توانیم این دو را جدا نیز بپزیم. هنگامی عدس و برنج به خوبی پخته شد این دو را با هم می کوبیم و به قابلمه حاوی گوشت و بادمجان اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

دو عدد پیاز باقی مانده به همراه سیر را خرد می کنیم و در ماهیتابه ای مقداری روغن ریخته و آن ها را سرخ می نماییم. هنگامی که طلایی شدند مقداری زردچوبه و نعنا خشک به آن اضافه می کنیم سپس مقداری از این مواد را درون قابلمه حاوی گوشت , بادمجان , عدس و برنج ریخته و مقداری از آن را برای تزئین حلیم بادمجان استفاده می کنیم. در آخر همه ی مواد را به خوبی با هم قاطی می کنیم تا یکدست شوند و بعد از آن کشک را به حلیم بادمجان اضافه می کنیم . برای تزئین حلیم بادمجان می توانید از مغز گردو , کشک زعفرانی , پیازداغ و نعنا داغ استفاده کنید. به همین راحتی می توانید این غذای مغوی و لذیذ را تهیه نمایید و از آن لذت ببرید.

دسته‌ها: غذای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *