طرز تهیه سریع و آسان شیر برنج سنتی به همراه نکات کلیدی و تغذیه ای این غذای خوشمزه از دیدگاه طب سنتی

منتشرشده توسط elahe در تاریخ

شیر برنج یا آش شیر غذایی سبک و خوشمزه می باشد. همان طور که از نامش بر می آید پایه ی اصلی این غذا را شیر و برنج تشکیل می دهد. شیر برنج غذایی مناسب به عنوان شامی سبک و یک دسر خوشمزه برای مهمانی ها محسوب می شود. طرز تهیه شیر برنج بسیار آسان است و شما می توانید با صرف زمان و انرژی کم و هم چنین مواد اولیه ساده و در دسترس این غذای خوشمزه را تهیه بفرمایید. در ادامه طرز تهیه شیر برنج برای ۴ نفر توضیح داده شده است.

نکات تغذیه ای شیر برنج از دیدگاه طب سنتی

شیر برنج غذایی از دیدگاه طب سنتی غدای مفیدی است.

این غذا بهتر است با دارچین سرو شود زیرا شیر و برنج هر دو طبیعتی سرد دارند و دارچین به هضم بهتر آن کمک می کند و طبع آن را به سمت تعادل و انرژی بیشتر می برد.

شیر موجود در شیر برنج حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است که به رشد و ترمیم بافت ها کمک کرده و برای روزه داران غذایی بسیار مفیدی می باشد. کلسیم و فسفر دو ماده معدنی مهم در شیر است که در سلامت دندان ها و استخوان ها موثر است و فسفر در رشد سلول های مغزی نقش بسزایی دارد.

هم چنین برنج حاوی کربوهیدرات است که تولید انرژی در بدن را عهده دار است و باعث کنترل فشار خون , جلوگیری از سرطان و تقویت سلامت قلب و عروق می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج نیم دانه ۲ پیمانه
  • شیر ۱ لیتر
  • شکر ۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • گلاب به میزان کافی
  • عرق هل ۲ قاشق چای خوری
  • خلال پسته و بادام برای تزئین

طرز تهیه شیر برنج خانگی و خوشمزه

خواص شیر برنج از دیدگاه طب سنتی

مرحله اول

ابتدا برنج را از شب قبل در آب خیس می کنیم. اگر می خواهید عطر گلاب در شیر برنجتان قالب باشد بهتره برنج را از شب قبل در آب به همراه مقداری گلاب خیس کنید. برنج را به همراه ۳ پیمانه آب و نصف قاشق چای خوری نمک بر روی حرارت گذاشته و می جوشانیم. اجازه می دهیم تا برنج به قدری پخته شود که به اصطلاح وا برود.

مرحله دوم

زمانی که برنج پخته شد به آن شیر را می افزاییم و هم می زنیم. زیر شعله را زیاد می کنیم تا شیر و برنج با هم بجوشند. فقط مراقب باشید که شیر برنجتان سر نرود. بعد از جوشیدن شکر و عرق هل به همراه گلاب و زعفران دم کرده را به شیر برنج اضافه می کنیم و هم می زنیم. مقداری از مخلوط را تست می کنیم و اگر به شکر بیشتری نیاز داشت به آن اضافه می کنیم. مخلوط را پیوسته هم می زنیم تا به غلظت مناسبی برسد.

مرحله سوم

زمانی که مخلوط شیر برنج به غلظت مناسبی رسید آن را به صورت داغ درون ظرف سرو می کشیم. بهتر است تا زمانی که مخلوط داغ است این کار را بکنید چون اگر شیر برنج بماند روی آن لایه می بندد و سفت می شود. در آخر می توانید از خلال پسته و بادام به همراه گل سرخ برای تزئین شیر برنج استفاده کنید.

نکات کلیدی هنگام پخت شیر برنج

توجه داشته باشید که حتما از برنج نیم دانه برای پخت شیر برنج استفاده کنید و اگر از برنج معمولی استفاده می کنید وقتی برنج پخت آن را با قاشق کاملا له کنید.

اگر می خواهید شیربرنج عسلی داشته باشید می توانید به جای اضافه کردن شکر , از عسل استفاده کنید.

هم چنین می توانید از پودر نارگیل و خامه برای خوشمزه تر شدن شیر برنج استفاده نمایید.

برای تزئین شیر برنج می توانید علاوه بر خلال پسته و بادام از پودر دارچین نیز استفاده کنید.

شیر برنج را می توانید هم به صورت سرد و هم به صورت گرم میل نمایید.

دسته‌ها: غذای ایرانی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *