شیر برنج سنتی

منتشرشده توسط elahe در تاریخ

شیر برنج غذایی مناسب به عنوان شامی سبک و یک دسر خوشمزه برای مهمانی‌ها است. طرز تهیه شیر برنج بسیار آسان است و شما می‌توانید با صرف زمان و انرژی کم و هم چنین مواد اولیه ساده و در دسترس این غذای خوشمزه را تهیه بفرمایید. در ادامه طرز تهیه شیر برنج برای ۴ نفر توضیح داده شده است.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج نیم دانه ۲ پیمانه
  • شیر ۱ لیتر
  • شکر ۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • گلاب به میزان کافی
  • عرق هل ۲ قاشق چای خوری
  • خلال پسته و بادام برای تزئین

طرز تهیه شیر برنج خانگی

خواص شیر برنج از دیدگاه طب سنتی

مرحله اول

 اگر می خواهید عطر گلاب در شیر برنجتان قالب باشد بهتره برنج را از شب قبل در آب به همراه مقداری گلاب خیس کنید. برنج را به همراه ۳ پیمانه آب و نصف قاشق چای خوری نمک بر روی حرارت گذاشته و می‌جوشانیم. اجازه می‌دهیم تا برنج به قدری پخته شود که به اصطلاح وا برود.

مرحله دوم

زمانی که برنج پخته شد به آن شیر را می‌افزاییم و هم می‌زنیم. زیر شعله را زیاد می‌کنیم تا شیر و برنج با هم بجوشند. فقط مراقب باشید که شیر برنجتان سر نرود. بعد از جوشیدن شکر و عرق هل به همراه گلاب و زعفران دم کرده را به شیر برنج اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. مقداری از مخلوط را تست کرده و اگر به شکر بیشتری نیاز داشت به آن اضافه می‌کنیم. مخلوط را پیوسته همزده تا به غلظت مناسبی برسد.

مرحله سوم

زمانی که مخلوط شیر برنج به غلظت مناسبی رسید آن را به صورت داغ درون ظرف سرو می‌کشیم. بهتر است تا زمانی که مخلوط داغ است این کار را بکنید چون اگر شیر برنج بماند روی آن لایه می‌بندد و سفت می‌شود. در آخر می‌توانید از خلال پسته و بادام به همراه گل سرخ برای تزئین شیر برنج استفاده کنید.

نکات کلیدی هنگام پخت شیر برنج

توجه داشته باشید که حتما از برنج نیم دانه برای پخت شیر برنج استفاده کنید و اگر از برنج معمولی استفاده می‌کنید وقتی برنج پخت آن را با قاشق کاملا له کنید.

اگر می خواهید شیربرنج عسلی داشته باشید می‌توانید به جای اضافه کردن شکر, از عسل استفاده کنید.

هم چنین می‌توانید از پودر نارگیل و خامه برای خوشمزه تر شدن شیر برنج استفاده نمایید.

برای تزئین شیر برنج می توانید علاوه بر خلال پسته و بادام از پودر دارچین نیز استفاده کنید.

شیر برنج را می توانید هم به صورت سرد و هم به صورت گرم میل نمایید.

دسته‌ها: غذای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *