طرز تهیه ۶ نوع مربای خانگی خوشمزه

۱- مربای آلبالو:
مواد لازم برای دو شیشه مربا:
- ۳ کیلو آلبالو قرمز نوبرانه
- ۲ کیلو شکر
- نصف قاشق مرباخوری وانیل
طرز تهیه مربای آلبالو:
- دم آلبالوها را بگیرید و آنها را بشورید. هستههای آلبالو را طوری خارج کنید که آلبالوها له نشوند. آلبالوهای آماده شده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و لا به لای آن شکر بپاشید.
- بگذارید چند ساعت آنها به حال خود بمانند تا کمی آب بیندازند، سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. کف مربا را یکی دو بار بردارید. وانیل را به مربا اضافه کنید و بگذارید شربت قوام پیدا کند.
- معمولا بعد از جوشیدن، حدود نیم ساعت زمان برای قوام پیدا کردن مربا کافی است. توجه داشته باشید که هرچه مربای آلبالو بیشتر بجوشد، رنگ آن تیره تر خواهد شد. بعضی از آلبالوها زیاد آب میاندازند. در این صورت وقتی شکر را لا به لای آنها میریزید آب اضافی را بردارید و بعد مربا را بجوشانید.
بیشتر بخوانید: فلسفه نذری در ایام محرم
۲- مربای گیلاس:
این مربا همانند مربای آلبالو تهیه میشود و برای ۳ کیلو گیلاس، ۲ کیلو شکر کافی است.
۳- مربای توت فرنگی:
این مربا نیز همانند مربای آلبالو تهیه میشود. فقط توجه کنید که این مربا به وانیل احتیاج ندارد . فراموش نکنید که دم توت فرنگیها را بگیرید.
۴- مربای به:
مواد لازم برای تهیه مربای به:
- ۳ کیلو به ۲ تا ۲٫۵ کیلو شکر
- نصف استکان آب لیمو
- یک قاشق سوپخوری دانه هل نکوبیده
طرز تهیه مربای به:
- به را چهار قاچ کنید، تخم و قسمت سفت وسط به را درآورید و پوست بکنید.
- البته میتوانید با پوست هم استفاده کنید. به را به شکل قاچ پرتغال خرد کنید و آن را بشورید و در قابلمه بریزید. اگر از ظرف مس سفید کرده استفاده کنید، مربا خوشرنگ تر میشود. حدود ۶ لیوان آب داخل قابلمه بریزید تا آب کمی روی به را بگیرد.
- در قابلمه را ببندید و بگذارید روی حرارت ملایم تا کمی پخته شود، اما زیاد له نشود. حدودا ۳ تا ۴ ساعت باید بگذارید تا بجوشد و رنگ مربا قرمز خوش رنگ و غلیظ شود. آب لیمو را اضافه کنید. توجه کنید که درب ظرف مربا، در طول جوشیدن باید بسته باشد تا مربا خوش رنگ شود.
- اگر مربا کاملا قرمز شد اما رقیق بود، درب قابلمه را بردارید و حرارت را مقداری زیاد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای شعریه
۵- مربای بهار نارنج:
مواد لازم برای تهیه مربای بهار نارنج:
- ۲ کیلو آب آهک ۲ کیلو بهارنارنج
- ۲ کیلو شکر
- ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آب لیمو
طرز تهیه مربای بهار نارنج:
- آب آهک را در ۲۰ لیوان آب سرد حل کنید و هم بزنید و بگذارید آهک کاملا رسوب کند. آب زلال روی آن را جدا کنید و روی بهارنارج ها بریزید. بعد از ۲ تا ۳ ساعت بهارنارنج را میتوانید استفاده کنید. البته میتوانید بدون آب آهک هم این مربا را درست کنید، اما استفاده از آب آهک، پرههای مربا را ضخیم و شفاف میکند.
- ۴ لیوان آب را داخل یک دیگ مناسب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. بهار نارنج را بعد از خارج کردن از آب آهک، بشورید و دو مرتبه در آب بجوشانید. سپس آب را عوض کنید و بهارنارنج را در آب شیرین به مدت ۲۴ ساعت قرار بدهید تا تلخی آن گرفته شود.
- شکر را با آب بجوشانید و صاف کنید و سپس بهارنارنج را در آن بریزید. بگذارید شربت روی آتش بماند تا بجوشد و قوام پیدا کند. ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آبلیمو اضافه کنید و بعد از دو سه بار جوش زدن، مربا را از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوسیس بندری خانگی
۶- مربای هویج:
مواد لازم:
- ۳ کیلو هویج
- ۳ تا ۴ کیلو شکر
- نصف لیوان گلاب
- نصف استکان آبلیمو
طرز تهیه مربای هویج
- هویج را پوست بکنید و به صورت ورقهای و خلالی رنده کنید.
- آنها را بشورید و در ظرف مناسبی بریزید. شکر و خلالهای هویج را با ۶ لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا مربا به جوش آید.
- گاهی کف مربا را بگیرید. شربت که قوام پیدا کرد، گلاب و آب لیمو را اضافه کنید. بعد از یکی دو بار جوشیدن، مربا را از روی حرارت بردارید.
با توجه به توضیحاتی که داده شد امیدواریم از طرز تهیه این ۶ نوع مربای پرطرفدار لذت برده باشید.